top of page

Julestemningen starter her

Julemesse i ny drakt

Lista Misjonskirke arrangerer Julemesse også i år! Selv om året har vært som det har vært, ønsker vi å hjelpe deg i gang med julestemningen. Årets arrangement skulle foregått i Misjonskirkas lokaler på Langåker, pyntet og tilrettelagt for en koselig og smitteverns-trygg opplevelse for deg som gjest. Men slik situasjonen nå er, så er ikke det lenger forsvarlig

Vi kommer til å følge retningslinjene gitt nasjonalt og føringene som resten av menigheten har. Det vil si at vi vi ikke kan utføre messa som planlagt.

Men fortvil ikke. Vi lover dere julestemning og en stor digital satsing. Vi håper også derfor at alle er med å støtter opp på den måten det er mulig, i tillegg til å dele det som publiseres så hele Norge får med seg denne digitale messa.

Ta vare på hverandre og vær med å bekjemp denne pandemien.

 

Bilder fra Julemessa sin Instagram

Meld din interesse

 • Julemessa LIVE 2020
  Julemessa LIVE 2020
  lør. 12. des.
  Facebook, Youtube
  12. des. 2020, 19:00
  Facebook, Youtube
  Kom i julestemning og bli med på årets julemesse LIVE.

Gevinster

BA4_JOA_6253.jpg

Lista Longhouse

Overnatting for intill fem personer i spektakulær Lista-natur

Program

Program for pulje 1 kl 10:30-13:00

10:30    Dørene åpner

11:00    Velkommen og 1. Åre trekning

11:40    2. Åre trekning

12:00    Andakt

12:35    3. Åre trekning

13:00    Avslutning

 

 

Program for pulje 2 Kl 14:00-16:30

14:00    Dørene åpner

14:45    Velkommen og 1. Åre trekning

15:30    2. Åre trekning

15:45     Andakt

16:00    Trekning på bok 

16:30    Avslutning

Programmet avlyst

Følg med på Julemessa LIVE

kl. 19:00

12. Desember

Julemessa

gjennom tidene

Første julemessa på Lista Misjonskirke  ble holdt i 1996. I 2006 ønsket "Jentan" å ta opp  konseptet "Julemesse" igjen. "Jentan" startet i utgangspunktet som et lavterskeltilbud for damer i alle aldre som samles for sosialt samvær, andakt, ost og kjeks. Det utviklet seg med håndarbeid som ble starten på messa slik vi kjenner den i dag. Det ble produsert gjennom hele året, og Messa ble veldig populær, og det ble ikke lenger mulig å gjennomføre den på misjonshuset. I 2009 ble messa flyttet til Kulturhangarden på Lista flyplass, og det ble bygget en skikkelig Skomakergate med et stort juletre som lyste opp hele lokalet. 

Dette ble stort og "Jentan" tviholdt på ordet i Fil. 4,13 "Alt makter vi i Ham som gir oss styrke" Flere og flere mennesker kom for hvert år som gikk, både lokale og tilreisende. Vi var oppe i et antall på 1500-2000 mennesker. 

Hele menigheten var med å bidro. Det var et kjempearbeid som ble lagt ned - men vi fikk et stort samhold i menigheten. Alle var med!

Bakeriet bugnet - kafeen hadde en fristene meny - og butikkene hadde et stort utvalg.

Stor basar - der vi etter få år, måtte utvide antall "årer" for at alle skulle få være med. Jubel har vært med hvert år, tillegg til fin apell  og sang. Søndagen ble også gudstjenesten holdt i kulturhangarden.

Messa ble en stor intektskilde for menigheten og har vært avgjørende for driften og oppføring av nybygg. Men viktigst av alt, så er messa et arrangement der vi kan få formidlet Jesus til de som ikke går i menighet til vanlig.

2019 Hadde vi 10-års jubileum i kulturhangarden, og det ble også en milepel for "Jentan", som samtidig kjente på presset på alt det som måtte produseres. Det ble da bestemt at vi måtte gjøre endringer så "Jentan" kunne ta seg en pust i bakken. Kort tid etter ble "Gudan" en realitet. Lite visste vi da om hvilke endringer messa skulle gå gjennom, for ikke lenge etter stod vi ovenfor en pandemi som skulle snu alt på hode. 

Så da står vi her. Fra over 1500 besøkende til 180x2. En julemesse helt forskjellig fra det vi er blitt vant til. Men vi håper også i år og kunne være med å gi litt julestemning til alle de som får plass, og samtidig lage en Julemesse som vi stolt kan se tilbake på, og som skal være med å nå mennesker langt utenfor de fire veggene vi arrangerer messen.

Historie

God Jul!

bottom of page