top of page
Innpakket esker

​Kommer du på årets julemesse?

Lørdag 25. November 2023

Julestemningen starter her

Lista Misjonskirke sin julemesse har gjennom årene blitt en tradisjon for mange. Med alt fra julekaker og egenproduserte varer, til en atmosfære som får hvem som helst til kjenne litt på julestemningen, så er det blitt en fantastisk start på advendtstiden. Etter pandemien som startet i 2020 så ble digital julemesse eneste alternativ, og vi valgte da å opprette denne nettsiden. Og selv om vi nå kan arrangere julemessen slik vi kjenner den, så håper vi du allikevel vil ha glede av nettsiden. Vi vil her prøve å legge inn oppdateringer på hva som skjer. Samt at du kan se på bilder fra tidligere messer og premier på loddbok. her finner du også kontaktinformasjon om det skulle være noe du lurer på.

Julemessa

gjennom tidene

Historie

Første julemessa på Lista Misjonskirke  ble holdt i 1996. I 2006 ønsket "Jentan" å ta opp  konseptet "Julemesse" igjen. "Jentan" startet i utgangspunktet som et lavterskeltilbud for damer i alle aldre som samles for sosialt samvær, andakt, ost og kjeks. Det utviklet seg med håndarbeid som ble starten på messa slik vi kjenner den i dag. Det ble produsert gjennom hele året, og Messa ble veldig populær, og det ble ikke lenger mulig å gjennomføre den på misjonshuset. I 2009 ble messa flyttet til Kulturhangarden på Lista flyplass, og det ble bygget en skikkelig Skomakergate med et stort juletre som lyste opp hele lokalet. 

Dette ble stort og "Jentan" tviholdt på ordet i Fil. 4,13 "Alt makter vi i Ham som gir oss styrke" Flere og flere mennesker kom for hvert år som gikk, både lokale og tilreisende. Vi var oppe i et antall på 1500-2000 mennesker. 

Hele menigheten var med å bidro. Det var et kjempearbeid som ble lagt ned - men vi fikk et stort samhold i menigheten. Alle var med!

Bakeriet bugnet - kafeen hadde en fristene meny - og butikkene hadde et stort utvalg.

Stor basar - der vi etter få år, måtte utvide antall "årer" for at alle skulle få være med. Jubel har vært med hvert år, tillegg til fin apell  og sang. Søndagen ble også gudstjenesten holdt i kulturhangarden.

Messa ble en stor intektskilde for menigheten og har vært avgjørende for driften og oppføring av nybygg. Men viktigst av alt, så er messa et arrangement der vi kan få formidlet Jesus til de som ikke går i menighet til vanlig.

2019 Hadde vi 10-års jubileum i kulturhangarden, og det ble også en milepel for "Jentan", som samtidig kjente på presset på alt det som måtte produseres. Det ble da bestemt at vi måtte gjøre endringer så "Jentan" kunne ta seg en pust i bakken. Kort tid etter ble "Gudan" en realitet. Lite visste vi da om hvilke endringer messa skulle gå gjennom, for ikke lenge etter stod vi ovenfor en pandemi som skulle snu alt på hode. 

Så da stod vi der. Fra over 1500 besøkende så ble julemessa 2020 LIVE på Facebook. En julemesse helt forskjellig fra det vi var vant til. Men tross omstendighetene så fikk vi også da bringe julestemning til kanskje enda flere. Så kom 2021. Landet åpnet igjen, og vi var sikre på at vi i år kunne samles. Det viste seg å være en kortvarig optimisme. For på grunn av høy lokal smitte, ble det også i år nettbasert Julemesse.

I 2022 fikk vi endelig muligheten til igjen å arrangere julemesse på ordentlig vis igjen. Og vi var utrolig spente på oppslutningen etter to år med pause. I tillegg hadde vi ikke lenger mulighet til å arrangere messen i kulturhangarden som vi hadde arrangert messa de ti siste årene før covid. Dette året ble messa holdt i Listahallen, og det ble knyttet stor spenning rundt om vi klarte å levere en messe i samme ånd som tidligere. Men det ble en braksuksess. Listahallen ble forvandlet til en ugjenkjennelig magisk verden med svart stjernehimmel og egen julegate som ledet folk inn til området der folk kunne kjøpe kaker og mat, og sette seg ned med bordene gjøre seg klart til messestart.

God Jul!

Bilder og historie
Contact
bottom of page